Ana içeriğe atla

Serhat Tekin & Günseli Deniz röportajı


Serhat Tekin & Günseli Deniz röportajı 


'Kalp Ağrısı' çekenlere ilaç gibi Günseli Deniz şarkıları

Günseli Deniz, Emel Müftüoğlu prodüktörlüğünde çıkardığı ilk albümü 'Kalp Ağrısı' ile dikkat çekiyor. Yorumu ve şarkıları 90'lar tadında bulunan Günseli Deniz, kendi bestelerinin yanında iki de Sezen Aksu şarkısı söylüyor. Deniz, 'Onlar sadece Sezen Aksu şarkısı değil, duyar duymaz çok sevdiğim iki şarkı. 'Kalp Ağrısı' bütün şarkıların konseptini yansıttığı için albüme de adını verdik' diyor. Günseli Deniz, gazeteci Serhat Tekin'in sorularını yanıtladı.
Bugünlerde billboardlarda, müzik marketlerde onun resimlerine sıkça rastlıyorsunuz. Beyaz güvercinler uçuşuyor eteklerinden. 'Bu bir film afişi mi?' diye düşünen bile var. Aslında bu görkemli tanıtım çalışması, Günseli Deniz'in, 'Kalp Ağrısı' albümünün promosyonu... Prodüktörü ise Emel Müftüoğlu.
Günseli Deniz, şarkı sözü yazıyor, beste yapıyor, dans etmeyi seviyor... 'Sert, soğuk bir ifadesi var' eleştirilerine 'İçimde birçok Günseli var. Zamanı sırası gelince hepsini teker teker göreceksiniz' diyerek yanıt veriyor. Kendisiyle müzik yolculuğunu ve gelecek planlarını konuştuk.

- Önceden albüm konusunda atılımlarınız olmuş ama istediğiniz ortamı bulamamışsınız... Neler yaşadınız?Çok küçük yaşlardan beri müzikle uğraştığım için, profesyonel müzisyenlerle bir arada oldum hep. Doğal olarak karşıma birçok fırsat çıktı. Ama hiçbir zaman derdim herhangi bir albüm yapmak değildi. Şimdiye kadar bir araya geldiğim müzik şirketleriyle çalışırken, albümün öncesinde ve sonrasındaki aşamalarda tam olarak aklımdakine uymayan, beni yansıttığına inanmadığım noktalar vardı. O yüzden aklımdaki ideal senaryo oluşana kadar bekledim.
- ABD'de de bazı plak şirketleriyle görüşmeleriniz olmuş. Orada mı albüm çıkarmak istiyordunuz?                                                                                                                     
ABD'de yaşadığım dönemde de müzikle ilgili bir çevrenin içindeydim. Bayağı da bir yol almıştım. Sonra, bambaşka sebeplerden Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. İstediğim müziği, istediğim şartlarda yaptıktan sonra nerede olduğunun çok da önemi olmadığını görüyorum şimdi.

- Emel Müftüoğlu ile karşılaşmasanız ne olacaktı?  Yine de dinleyiciyle bir şekilde buluşurdum sanıyorum. Çünkü çocukluğumdan beri rotam belliydi, ben bu yola çıkmıştım ve yürüyordum zaten. Ama ne mutlu ki bu Emel ile oldu... Profesyonel birlikteliğin dışında da birbirine değer veren iki insanın bir arada olması, özellikle müzik gibi duyguyla yapılan bir işi daha keyifli hale getiriyor.

- Müzik dünyasında 'yeni biri daha çıktı' yaftası yeme endişeniz var mı? Hayır ama bu bakış açısı olacaktır. Bunu aşmanın en güzel yolu da çalışmaya, üretmeye devam etmek ve süreklilik. Bir yorumcunun kendi söz ve bestelerini üretebilmesini çok önemsiyorum. Kendimi geliştirebilme derdindeyim... Canlı performansımın, bir müzisyen ve sahne insanı olarak beni daha iyi anlatacağı görüşündeyim.

SEZEN AKSU ÇIKIŞI
- Kendi sözünü bestesini yazan bir-sıfır öndedir bu piyasada. Siz de onlardansınız...                                         
Bir müzisyenin yorumculuğunun dışında kendi sözlerini yazıp bestelerini yapıyor olması bana göre bir farklılık değil, gereklilik. Kendi müziğinizi yaptığınız zaman, sizi dinleyenleri dünyanıza buyur edebiliyorsunuz. İnsan, söz ve müziğini kendi ürettiğinde bu boyutta bir paylaşımı daha fazla yaşabilirmiş gibi geliyor bana... Bu demek değildir ki başkalarının şarkılarını okumaktan keyif almıyorum. Kendi dünyama aitmiş gibi hissettiğim şarkıları da yorumlamayı elbette seviyorum.

- Kendiniz de söz beste yapıyorken, neden bir Sezen Aksu şarkısıyla çıktınız?                                                                      Albümdeki, 'Kalp Ağrısı' ve 'Eloğlu', Sezen Aksu şarkıları olmalarının ötesinde, duyar duymaz çok sevdiğim iki şarkı... 'Kalp Ağrısı' albümdeki diğer tüm şarkıların da ruhunu çok iyi yansıtıyordu;  albüme başka bir isim düşünmek gereksiz geldi bize. Haliyle de ilk klibi bu şarkıya çektik. İkinci klibi kendi şarkılarımdan biri olan 'Yalnızım'a çekmek için hazırlık yapıyoruz...

- Kalp kırıklıklarınız çok mu, bu şarkılarda anlatıldığı gibi?Bir duyguyu anlayabilmek ve hissedebilmek için bire bir başıma gelmesi gerekmiyor. Kıymet bileni de bilmeyeni de var hayatın içinde...

- 'Aşkın Nur Yengi ve 90'lar etkisi hissediliyor' yorumu alıyor albümünüz.                           
Bu yorumlarla kastedilen, Aşkın Nur Yengi benzetmesinden çok, albümün 90'ların müzikalitesinde olduğu... 90'lar bestelerin ve sözlerin, özellikle düzenlemelerin daha özgün, armonik açıdan daha zengin olduğu yıllardı. Derinliği olan, ruhumuza dokunan şarkılar sayıca daha fazlaydı. O yüzden bu yorumlar beni çok mutlu ediyor.

DANS DA EDEBİLİRİM
- Dans sizin hayatınızın bir parçasıymış ama bakıldığında hiç dans edecek gibi durmuyorsunuz... Biraz mesafeli misiniz?                                                                    Bunu biraz da zaman gösterecek ama şunu söyleyebilirim: 'Kalp Ağrısı' şarkısındaki kadın, acı çekiyor olsa bile bunu kendi içinde halledebilen, tünelin sonunda ışık olduğunu bilen bir kadın. Bu nedenle sizde böyle bir algı oluşmuş olabilir. Ekranda, sahnede, röportajlarda gördükleriniz, görecekleriniz... Hepsi benim bir yüzüm. Dolayısıyla farklı bir şarkıda ya da çalışmada, farklı bir Günseli olacaktır. Dans da edebilirim, sahnede gitar da çalabilirim. İşin duygusu ve gereği neyse, o yapılmalı. Kalkanlarımı kuşandığım kişiler ve durumlar var, doğru. Bu sürekli kalkanlarımla gezdiğim anlamına da gelmesin. Sanırım orada iç sesimi dinleyerek hareket ediyorum.
Şan eğitimi bir ömür bitmemeli
- Rihanna ve Christina Aguilera'nın da vokal koçu olan Lis Lewis'den vokal dersleri almışsınız?                             Doğru. Lis Lewis'in seçmeleri olduğunu duymuştum. Bu seçmeler, konservatuar giriş sınavları gibi oldukça zor ve farklı aşamaları olan seçmelerdi. Ses, kulak, ritim gibi testlerden geçiliyordu. Bu süreçleri geçtikten sonra, üç sene çalışma şansım oldu kendisiyle.

- Size ne sağladı bu şan eğitimi? Hala devam ediyor musunuz?                                                                                                                     
Türkiye'de çocukluğumdan beri farklı hocalardan şan eğitimi alıyordum. Ancak Doğu ve Batı vokal teknikleri farklı. Şarkı söylemeye zaten Türk sanat müziğiyle başladım. Sonra Batı'ya doğru kaydım. Dolayısıyla o dönemde de o yönde bir vokal tekniği geliştirmeye başlamıştım. Lewis'den aldığım eğitim bunu daha da geliştirdi ve profesyonelleştirdi. Şu anda da Türkiye'de Canan Tunakan ile devam ediyorum eğitimlerime. Şan eğitiminin bir sonu olmaması gerektiğine inananlardanım.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Serhat Tekin & Deniz Erten röportajı

Serhat Tekin & Deniz Erten röportajı. Akşam Pazar eki. Hit olacak şarkılar ondan sorulur Liste başı olma garantili şarkılarını müzik dünyasının yakından takip ettiği Deniz Erten, son yılların en popüler şarkıları 'Aşk Kaç Beden Giyer', 'Rota', 'Seyyah', 'Melek', 'Aşkistan'ın söz yazarı. Adını yakın zamanda yurtdışında da duyuracak olan, şarkılarında kelimelerle dans eden Erten'i takdimimizdir. Deniz Erten, gazeteci Serhat Tekin'in sorularını yanıtladı. Deniz Erten adını ilk kez duymuş olabilirsiniz ancak müzik dünyası ve albüm kartoneti okuma alışkanlığı olan müzik dinleyicisi onu iyi tanıyor. 'Aşk Kaç Beden Giyer', 'Rota', 'Seyyah', 'Melek', 'Aşkistan', 'Geri Dönüş Olsa' gibi hit olmuş şarkıların söz yazarı. Muhtemelen şu sıralar sevdiğiniz şarkılardan bir tanesi Deniz Erten imzası taşıyordur. Erten'in müzik dünyasındaki mazisi çok da eski değil ancak o, kısa zam...

Serhat Tekin & Sıla Gençoğlu röportajı

Serhat Tekin & Sıla Gençoğlu röportajı Bana soğuk derler ama aslında laubaliliği sevmem! Sıla, yeni albümü 'Vaveyla' ile içine attıklarını şimdi bağırıyor. 'Çığlık' anlamına gelen 'Vaveyla' için 'Biraz öfkeli, biraz da mutlu bir çığlık' diyen Sıla, gazeteci Serhat Tekin ile yeni şarkılarını, değişen müziğini ve hayatı konuştu. Sıla 2007'de çıkardığı ilk albümünden bu yana birlikte çalıştığı aynı zamanda yol arkadaşı da olan müzisyen Efe Bahadır'la yaptı yeni albümü 'Vaveyla'yı. Bu defa şarkılarını dinleyenlerin daha uzun mesai harcamasını istiyor sanki. Kendi de hissettiğimiz bu farklılığı dile getiriyor ve 'Yeter, diye bağırdığım bir dönemin çalışması' diyor. Biz de Sıla'nın isyanının nedenini, bunun müziğe nasıl dönüştüğünü anlamaya çalışıyoruz... - Vaveyla nasıl bir çığlık?  Biraz öfkeli, biraz da mutlu... Bundan önceki albümüm içe dönük bir bağırıştı. İnsan zaman içinde bazen içe dönüp, duvarlarla konuşmak ...

Serhat Tekin & Demet Akalın röportajı

         Serhat Tekin & Demet Akalın röportajı AKSAM GAZETESI CUMARTESI EKI. Giderli kadın: Demet Akalın Demet Akalın'ın 'Giderli 16' adlı yeni albümünde tahmin edin kaç şarkı var? Yanıt 16! Kariyerinde 16 yılı geride bırakan Akalın, 'Mutlu olsanız da giderin dozu azalmasın' diyor. Demet Akalın gazeteci Serhat Tekin'in sorularına dobra cevaplar verdi. Demet Akalın müzik kariyerinde     16 yılı geride bıraktı. Bu yıllar içinde söylediği şarkıların büyük çoğunluğunun ortak özelliği 'giderli' olmasıydı. Peki ne anlama geliyor bu? Yani 'Kapı açık arkanı dön ve çık, istenmiyorsun artık!' demenin günümüzdeki kısa adı mı? Artık ayrılanlar, eller havada 'Sevgilimi koluma takarım, Bebek'te 3-5 tur atarım' diyor eski sevgiliye. En azından Demet Akalın bu yolu tercih ediyor, ettiriyor. Görünen o ki seçtiği bu yolla da hedefi hep 12'den vuruyor. 'Kimse 'Ben dinlemem' demesin. Herkesin dinlediği giderli şarkı vardır...